Barbro född 1951 (64 år) sökte mig för hjälp med sin vänstra axel som hon hade kraftiga smärtor och mycket svårt att röra och lyfta armen. Smärtan gjorde också att hennes sömn påverkades så att hon sov sämre. Hon har förut fått hjälp med sin rygg och huvuvdvärk hos mig och undrade om jag även kunde hjälpa henne med sin axel. Som du ser av undersökning med magnetkamera, så hittade man att senan tack vare för mycket belastning var förtjockad och hade en ruptur i sig.


Inspektion: Barbro var väldigt stel, mycket smärta och hade kraftigt reducerad rörlighet i vänstra axeln. Supraspinatussenan och infraspinatussenan var väldigt stela, speciellt supraspinatussenan som var stum. Även runt om axeln och nacken var stel i både kotpelaren och muskulaturen. Även bröstryggen var väldigt stel och Barbro var även öm i bröstryggen.


Behandling: Vi började med att behandla nacken eftersom nerverna till axeln utgår därifrån, samt mjukdelsvävnad som muskler, ligament och bindväv. Sedan behandlade vi igång cirkulationen till och dränaget från axeln fungerade bättre, för att skapa en bättre läkprocess. Efter det så arbetade vi med axelns strukturer för att få axeln mer mobil.


Resultat: Efter några behandlingar så blev rörligheten mycket bättre och smärtan försvann. Nu kan Barbro använda sin arm utan att det smärtar i axeln och hon sover mycket bättre.


 

Copyright © All Rights Reserved.