Copyright © All Rights Reserved.

Stina född 1948 (67 år), har haft ryggbesvär sedan 2002. Nedan kan du se 3 st av hennes röntgenutlåtande, det senaste från 2011. Hennes ryggsmärtor har varit i stort sett konstanta med ischiassymtom ner i vänste säte och ben. Hon upplever att ingenting av det hon har provat har fungerat speciellt bra. Första gången hon besökte mig var för att skjutsa sin mamma som gick på behandling hos mig, hon undrade om jag kunde göra något åt hennes rygg och ischiasbesvär. Hon hade haft besvär i 13 år innan vi började behandla henne. Nu efter ett flertal behandlingar är hennes besvär mellan 65-100 % bättre beroende på vad hon gör och hur mycket. Smärtan är ofta nere på 0 och som mest 3,5 mot 10 innan hon fick behandling på en 10-gradig skala.

Inspektion: Stina var otroligt stel i hela kroppenfrån topp till tå. Hon hade ett bäcken som var vänsterroterat och båda si-lederna var låsta och sätesmuskler hårda som betong. Ryggraden hade kompenserat sig gentemot bäckenet, vilket gjorde att även nacken var i ett kompenserat mönster.


Behandling: Vi fick börja från scratch och behandla henne från nacken och ner till bäckenet. Lösgöra hennes fascia och si-leder, korrigera hennes korsben, mjuka upp hennes sätesmuskler som var som gjuten betong. Hennes symtom med ischias satt djupt inne i vänster säteshalva.


Resultat: Efter ett flertal behandlingar så har Stina dagar då hon är helt smärtfri från ischias. Om hon står och går mycket

så kan symtomen göra sig påminda och kan stiga till en 3,5 på en 10-gradig skala, där hon förut låg närmare en 10:a vid belasning och aldrig var helt smärtfri. Sköter hon bara sina övningar så mår hon bra.